Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 17. joulukuuta 2013

Mausteinen Jäätelö

Jouluttaa jouluttaa, siksipä nyt heiteltiinkin mausteita kattilaan ja annettiin mennä fiiliksellä! Tämä jäätelö on parhaimmillaan jonkun leivonnaisen tai muun lisukkeen kaverina, voisin kuvitella että omenapiirakan tai keikauskakun kanssa tämä olisi melko täydellinen. Tällä kertaa jäätelö sai seurakseen punaviinipäärynöitä (joiden resepti löytyy TÄÄLTÄ) ja karamellimanteleita eikä se ollut missään nimessä huono valinta.



Mausteinen Jäätelö

3dl maitoa
3 keltuaista
1dl sokeria
50g glukoosia
2,5dl kermaa
2 tähtianista
½tl kanelia
4 kardemummapalkoa
1tl vaniljajauhetta

Murskaa kardemummapalot kevyesti. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi kerma. Kuumenna koko ajan vispaten kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja siivilöi. Jäähdytä jääkaapissa. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä seokseen. Pyöritä jäätelökoneessa ja jäädytä vielä tarvittaessa pakastimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti