Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Valkosuklaatäytekakku

Pienempi täytekakku, täytteenä valkosuklaamoussea ja päällysteenä vadelmia. Kuorrutteena voi käyttää mitä tahansa, esimerkiksi tuore mustikka, pakastemansikkaviipaleet, persikkaviipaleet, lakat, kiiviviipaleet jne. toimisivat varmasti hyvin. Jos pitää happamasta niin jopa erittäin kypsät mustaviinimarjat eivät olisi huono vaihtoehto, joskaan ei ehkä kaikkien makuun soveltuva ratkaisu.

Leipävuoka osoittautui käytännölliseksi kakun paistamisen ja kokoamisen suhteen, tämä on sopivan kokoinen leivonnainen pienemmälle porukalle, noin 10 henkilölle. 

Mantelijauhe jämäköittää kakkupohjaa ja antaa rakennetta mutta taikina onnistuu myös ilman mantelia mikäli on allergioita (tai ei vaan viitsi ostaa koko pussillista parin lusikallisen tähden ;) ).




Valkosuklaatäytekakku
10 hlö

pohja;
3 munaa
1dl sokeria
3rkl perunajauhoja
3rkl vehnäjauhoja
2rkl mantelijauhetta (voi jättää poiskin jos allergiaa tms.)
½tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

voita & korppujauhoja jauhottamiseen

täyte;
1 levy Pandan valkosuklaata (130g)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
4 liivatelehteä
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 keltuainen
sokerivettä tai mehua

kakun koristelu;
1 rasia kotimaisia vadelmia
1dl hyytelösokeria
4rkl mansikkahilloa (tai muuta marjahilloa)
4dl vispikermaa
1rkl sokeria

Valmista pohja;
Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vähissä erissä, sekoita nostelemalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin 30min, tee kypsyystesti puutikulla. Anna kypsän pohjan jäähtyä hetki, kumoa leikkuulaudalle. Anna jälleen jäähtyä hetki ja leikkaa poikkisuunnassa 3 osaan. Pese leipävuoka täyttämistä varten valmiiksi.

Valmista täyte;
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa 30s kerrallaan. Mittaa yhteen kulhoon sokeri, tuorejuusto, vaniljasokeri sekä keltuainen. Kaada toiseen kulhoon kerma. Vaahdota ensin kerma omassa astiassaan, sen jälkeen vatkaa toisen kulhon ainekset keskenään sekaisin. Kaada valkosuklaa tuorejuustomassaan ja sekoita, lisää sen jälkeen kermavaahto kauhalla nostellen. Mittaa kahvikuppiin pari rkl vettä, kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoittele reippaasti käsivispilällä.

Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Aseta kapein kakkuviipale alimmaiseksi, kostuta sokerivedellä tai laimealla mehulla (muutama rkl per kerros) ja kaada päälle puolet valkosuklaatäytteestä. Lisää toinen kakkuviipale, kostuta ja kaada loput täytteestä. Lisää viimeinen kakkuviipale, kostuta ja kääntele tuorekelmun reunat tiiviisti kakun päälle. Täytettä saattaa valua kakkuviipaleiden ja vuoan väliin koska kakkupohja kutistuu hieman paistamisen jälkeen, mutta se ei haittaa. Jähmetä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja vedä varovasti kelmu irti. Kiehauta sokerikiille; lisää kattilaan 1½dl vettä, 2rkl marjahilloa (jos isoja sattumia esim. kokonaisia mansikoita niin ota ne pois) ja kiehauta. Kaada hyytelösokeri kattilaan koko ajan sekoitellen, ota lämpö pois.
Sivele 2rk marjahilloa kakun yläpinnalle ja asettele marjat hillon päälle. Lusikoi sokerikiillettä tasaiseksi kerrokseksi marjojen päälle, koko määrää ei ole pakko käyttää.
Vaahdota 4dl kermaa, mausta sokerilla. Sivele pari lusikallista kermaa kakun reunoille tarttumapinnaksi, pursota sitten haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti