Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

lauantai 4. toukokuuta 2013

Vadelmajäätelö

Yllätyin kun googlasin vadelmajäätelön ja ohjeita en itseasiassa löytänyt kovinkaan monta. Samalla mietin että ei pakastealtaassakaan vadelmajäätelöä ole tarjolla sen erityisemmin. Oikeastaan en ymmärrä että miksi, vadelma on kotimainen marja ja erittäin hyvän makuinen sellainen, ja sopii myös jäätelöön erinomaisesti.

Tämä ajatus lähti siitä kun ostin pari isoa pussillista edullisia, tosin ulkolaisia, vadelmia. Keittäähän ne kannattaa Eviran suosituksen mukaisesti joten vadelmakastiketta oli tiedossa. Kermakin sattui olemaan tarjouksessa joten lopputulos oli aika selvä, vadelmajäätelöä tulossa! :)

Ellet aiemmin ole valmistanut jäätelöä tai sinulla ei ole konetta, lue aiempi kirjoitus Jäätelön valmistaminen




Vadelmajäätelö


Jäätelömassa
3 keltuaista
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kermaa
2½dl kevyt/täysmaitoa

Vadelmakastike
200g pakastevadelmia
1dl sokeria
½dl vettä
2tl sitruunan mehua tai valkoviinietikkaa

Valmista ensin kastike. Mittaa vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keittele muutamia minuutteja että neste haihtuu ja kastike sakeutuu hieman. Lisää sitruunamehu/etikka, keitä vielä hetki. Kaada kastike siivilän läpi ja painele vielä lastalla/nuolijalla että saat kaiken vadelman talteen, heitä siemenet pois. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.

Valmista jäätelömassa; vaahdota keltuaisia ja sokereita kunnes sinulla on vaaleaa paksua vaahtoa. Lisää kerma ja jatka vaahdottamista muutama minuutti, jälleen kunnes kerma vaahtoutuu. Lisää viimeisenä maito. 

Kaada jäätelömassa koneeseen ja lisää 1dl vadelmakastiketta. Anna pyöriä koneessa kunnes jäätelö kiinteytyy ja rakenne sileytyy. Kaada astiaan ja pakasta vielä jonkin aikaa.

vinkki:
*Kotitekoinen jäätelö on herkkä sulamaan. Laita keraaminen tai lasinen astia pakastimeen kylmenemään ja kaada valmis jäätelö sinne. Näin jäätelö ei sula reunoiltakaan vaan pysyy kiinteänä.

2 kommenttia:

  1. Ai ai, miten hyvältä näyttää ja varmasti myös maistui! Kotijäätelöön saa ihan omanlaisen, pehmeän, rakenteen.

    VastaaPoista
  2. Parasta jäätelöä ikinä!

    VastaaPoista