Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Jätticookiet

Tämä juttu lähti liikkeelle yksinkertaisesti siitä että kaapissa oli 50 grammaa tummaa suklaata ja tuli pakonomainen hinku käyttää se johonkin leivonnaiseen. Toisesta päästä ajatuskulkua tuli vastaan ääretön laiskuus joten reseptin piti olla nopea, helppo ja vaivaton. Palasin siis resepteissä taaksepäin ja kaivoin blogista Suklaamurupikkuleipien ohjeen. Mitäänhän ei koskaan voi tehdä täysin reseptin mukaan, ei edes omia leivonnaisia, joten muutin ohjetta hieman. Nyt pikkuleipiä mutustaessani voin melkein todeta että nämä muutokset olivat melkoinen jackpot.

Jos siis olet tykästynyt tai vain ulkoisesti himoinnut kahviloissa nykyään tarjolla olevia jätticookieita, tässä on resepti juuri sinulle. Kuvat eivät nyt ole mahdottoman hyviä mutta toivottavasti niistä välittyy se maku, rapeus ja pähkinäisyys mitä näissä jättikekseissä on!




Jätticookiet

10kpl

100g voita
1dl hienosokeria
1dl fariini/muscovadosokeria
2½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
50g suklaata isona rouheena
1dl pähkinää isoina paloina (esim. saksanpähkinä, pecanpähkinä, macadamia, hasselpähkinä tms...)
2tl vettä
1 muna
½tl suolaa

Pehmitä voi mikrossa. Laita kulhoon voi ja kaikki sokerit, vaahdota kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauho, leivinjauhe, sooda, suola ja suklaa- sekä pähkinärouhe. Yhdistä seokset, sekoita käsin kunnes taikina on murumaista. Lisää kananmuna ja vesi, sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. 

Nostele taikinasta 10 korkeaa kekoa uunipellille, älä pyöritä palloksi äläkä litistä kekoja. Jätä reilusti tilaa ympärille. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ½-1h huoneenlämmössä.

Jätticookiet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti