Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Daim-suklaa CupCakes

Kakkujen tekeminen on mukavaa mutta jos haluaa hieman helpommalla jotain hyvää niin cupcakesit eli kuppikakut ovat hyvä valinta ja niitä valmistuu nopeammin isollekin joukolle. Myös määrän laskeminen on helpompaa koska tarjottavan voi laskea suoraan kappalemäärinä sen sijaan että miettisi minkä kokoisen kakun valmistaa ja montako palaa kukakin syö.



Tällä kertaa kokeilin valmistaa ihan perus suklaamuffinssit joihin tein daimilla maustetun moussen. Daimin maku olisi saanut olla vahvempi joten laitan tähän ohjeeseen hieman enemmän daimia kuin mitä itse käytin. Tätä kuorrutetta kannattaa kokeilla myös tavallisten vaaleiden muffinssien kanssa.


Suklaamuffinssit ja Daim-kuorrute
10kpl

Tarvitset koko reseptiin 2 isoa Daim-patukkaa

muffinssit:
150g voita
100g tummaa suklaata
1½dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
3rkl leivontakaakaota
1tl leivinjauhetta
1½dl kevytmaitoa

kuorrute:
200g tuorejuustoa
1 keltuainen
½dl sokeria
3 palaa Daimia (1½ patukkaa)
2½dl kermaa

koristeluun:
1 pala Daimia

10 amerikanmuffinivuokaa

Muffinssit:
Pehmitä (älä sulata!) voi mikrossa, lisää sokeri ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa hetki. Lisää keskenään sekoitetu kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe) ja maito. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu tumma suklaa. Lusikoi taikina kymmeneen muffinivuokaan, käytä muffinipeltiä jos sellaisen omistat. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tarkkaile leivonnaisia etteivät ne pala. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna valmiiden muffinssien vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.

Juuri uunista otetut suklaamuffinssit
Kuorrute:
Rouhi 3 palaa (1½ patukkaa) Daimia veitsellä. Laita ½dl kermaa ja daimrouhe kattilaan. Sulattele miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista, tämä voi kestää muutaman minuutin. Pienet sattumat eivät haittaa, kunhan toffee sulaa sen verran että palat eivät tuki tyllaa kun pursotat kuorrutetta.

Daim-kermaseos

Vaahdota erillisessä astiassa 2dl kermaa.
Laita toiseen kulhoon 200g tuorejuustoa, 1 keltuainen ja ½dl sokeria, vatkaa nämä tasaiseksi.
Lisää daim-kerma tuorejuustoseokseen ja vatkaa hetki. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma ja sekoita isolla lusikalla tasaiseksi. Kaada massa pursotinpussiin. Jos tuntuu että seos on liian löysää pursotettavaksi niin anna sen jähmettyä jääkaapissa, daimissa oleva suklaa ja toffee jähmettävät kuorrutetta vielä jonkin verran.

Rouhi viimeinen Daimin pala veitsellä rouheeksi ja ripottele koristeeksi valmiiden muffinien päälle.




1 kommentti:

  1. Hei, minkä kokoisella tyllalla olet tehny pursotukset? :)

    -Anna

    VastaaPoista