Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Daim-muffinit (+kuorrute cupcakeille)

Tällä kertaa Daim-herkkuja hieman eri reseptillä kuin viimeksi. Edelliset muffarit olivat suklaisella taikinalla, nyt tehtiin vaalea taikina että Daim pääsisi enemmän oikeuksiinsa. Täytyy sanoa että kokeilu onnistui aika mukavasti!

Kuorrutteen koristeena rouhittua Daimia

Leivonnaiset olivat hyviä ilman kuorrutettakin eli se ei todellakaan ole välttämättömyys, mutta toisaalta kuorrute kyllä valmistuu melkein sillä aikaa kun muffinit ovat uunissa ja jäähtyvät. Tuoreeltaankin näitä olisi syönyt vaikka millä mitalla!


Jos määrä tuntuu liian isolta niin ohje on helppo puolittaa.

Kuorrutteen ohje alhaalla.

Daim-muffinit
20-22kpl

300g voita
6dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2dl hienosokeria
1dl fariinisokeria
2tl leivinjauhetta
4 munaa
3dl maitoa
150g Marabou Daim-suklaata (kuva tässä)
1 Daim-patukka (56g) (kuva tässä)

Amerikanmuffinivuokia

Tee esivalmistelut; Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Riko kananmunat kuppiin ja mittaa maito valmiiksi. Rouhi molemmat suklaat karkeaksi, noin rusinan kokoiseksi palaksi (helpoiten tämä käy keittiöveitsellä). Pehmitä voi mikrossa (10sec kerrallaan ettei voi ala sulamaan).

Vaahdota pehmeä voi, hienosokeri ja fariinisokeri keskenään. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vuorotellen jauhoja ja maitoa kunnes olet lisännyt koko määrän ja taikina on tasaista. Lisää suklaat ja kääntele kauhaa apuna käyttäen kunnes rouhe on sekoittunut tasaisesti koko taikinamäärään.

Lusikoi taikinaa muffinivuokiin noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, varmista kypsyys tikulla.

Puolivälissä paistoa

Valmiit muffinit!

Daim-kuorrute
n..20 muffinille

200g tuorejuustoa
1 keltuainen
½dl sokeria
3 palaa Daimia (1½ patukkaa)
2½dl kermaa

Mittaa kattilaan ½dl kermaa ja lisää pieneksi rouhittu Daim. Sulattele miedolla lämmöllä kunnes daimit ovat lähes kokonaan sulaneet (pieniä sattumia saa jäädä).

Vaahdota loput 2dl kermaa jämäkäksi vaahdoksi.

Laita erilliseen kulhoon tuorejuusto, keltuainen ja ½dl sokeria, sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.


Lisää daim-kerma ja vatkaa hetki. Lisää sen jälkeen kermavaahto lusikalla tai kauhalla nostelemalla.


Laita kuorrute pursotinpussiin ja pidä hetki jääkaapissa. Kuorruta muffinssit vasta kun ne ovat jäähtyneet kunnolla ettei kuorrute sula.

2 kommenttia:

  1. Lurps! Taidanpa kokeilla noita...:)

    VastaaPoista
  2. Tein tuon kuorrutteen eri muffinssien päälle, ja oli hyvää!! Tein ilman daimia ja jätin ½ dl kermaa pois, ja maistui ihanalle muffinssien päällä! Kannatti kokeilla! ;)

    VastaaPoista