Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 16. lokakuuta 2012

Pumpkin pancakes - kurpitsapannukakut

Jonkin aikaa on ollut jo ajatus kokeilla valmistaa amerikkalaisia pannukakkuja ja kun näin jossain maininnan kurpitsapannukakuista niin idea pääsi toteutukseen. Amerikkalaiset pannukakut ovat meidän perinteisiä lettujamme huomattavasti paksumpia ja monesti ne nautitaan (vaahtera)siirapin kanssa, kun me suomalaiset käytämme lisukkeena erilaisia hilloja. Syksyistä twistiä pannukakkuihin saadaan keltaisesta kurpitsasta ja samaan tapaan pannukakuissa voisi käyttää myös porkkanaa. Valmistamiseen ei tarvita mitään erikoista, itse käytin perinteistä valurautaista lättypannua mutta pienten pannukakkujen valmistaminen onnistuu myös tavallisella pannulla sillä taikina on niin paksua että se pysyy muodossaan. Alkuperäisen reseptin mitat ovat amerikkalaiseen tapaan kupeissa eikä desilitroissa joten laitan ohjeen tässäkin kuppeina. Itse käytin mittaamiseen tavallista arabian muumimukia.



Pumpkin pancakes
20-25 pikkupannukakkua

noin 500g pala keltaista kurpitsaa
(=3/4 kuppia kurpitsasosetta)

1 kuppi vehnäjauhoja
2 rkl fariinisokeria
1tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
½tl kanelia
½tl inkivääriä
1/4tl muskottia
½tl suolaa
1 muna
3/4 kuppia maitoa
1rkl turkkilaista jogurttia
20g voisulaa
(voita paistamiseen)

Poista kurpitsasta kuori sekä pehmeä sisus siemenineen. Kuutioi hedelmäliha ja keitä/höyrytä se kypsäksi, soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella (kokeile kypsyys haarukalla, kurpitsa pehmenee lähes sosemaiseksi).

Sekoita keskenään jauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna, jogurtti, jäähtynyt voisula ja 3/4 kuppia kurpitsasosetta. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi. Annan taikinan vetäytyä ½-1h huoneenlämmössä.

Voit käyttää paistamiseen mitä tahansa paistinpannua tai lettupannua. Kuumenna pannua ensin hetki täydellä teholla ja pudota sitten pannun teho noin puoleen (käytin tehoa 5/9). Lämpötila täytyy olla matalampi kuin suomalaisia lettuja paistaessa koska pannukakut ovat paksumpia ja liian kuumassa ne palavat ennenkuin kypsyvät. Valuta taikinaa voidellulle pannulle kunnes kakku on sopivan kokoinen. Paista kullanruskeaksi, käännä ja paista vielä hetki.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti