Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

tiistai 11. syyskuuta 2012

Suklaakakku & lakkakastike

Miksi suklaakakku? Siksi että suklaakakku nyt vain on parasta mitä olla voi! Hienostuneen lisän kakkuun tuo lakkakastike joten tätä herkkua voi hyvin tarjota paremmissakin juhlissa. Koristelun osalta otin oikotien onneen ja ostin valmiita kaakaokukkia ja lehtiä. Itsekin voisi koristeet suklaasta spritsata mutta nämä ajoivat ihan saman asian nyt kun aikaa oli rajallisesti.




Lakkakastike



Oikaisen reseptiikassa sen verran että linkitän pohjan ohjeen enkä kirjoita sitä tähän, olen sen omaan keittokirjaani aikanaan kopioinut Kinuskikissalta joten tässä suora linkki reseptiin. Tein yhden annoksen taikinaa ja vuoka oli halkaisijaltaan 20cm. Itse en kostuttanut kakkua lainkaan toisin kuin Kinuskikissan reseptissä, pidän siitä että kakku antaa hieman purutuntumaa ja kastike sekä kermavaahto pehmittävät makuelämystä mielestäni riittävästi.


Kakun koristeluun ja tarjoiluun tarvitset
•suklaakuorrutteen
•1dl kermaa vaahdotettuna
•kaakaojauhetta
•lakkakastikketta


Kun olet paistanut kakkupohjan niin kumoa se suoraa tarjoilualustalle ja asettele kuvan mukaisesti leivinpaperipaloja reunojen alle. Kuorruttamisen voi hoitaa myös uuniritilän päällä mutta tällöin kakkua täytyy vielä siirtää, kun taas tällä keinolla sen voi koristella suoraan tarjoilualustan päällä.



Suklaakuorrute
20cm halkaisijaltaan olevalle kakulle

125g tummaa suklaata
1dl kermaa
½tl vaniljasokeria
1rkl voita

(3-4rkl lemoncurdia, aprikoosihilloa tai appelsiinimarmeladia)

Lämmitä kerma kattilassa. Älä keitä äläkä kuumenna isolla teholla. Paloittele suklaa kerman joukkoon, lisää sokeri ja sekoittele kunnes suklaa sulaa ja massasta tulee kiiltävää. Lisää vielä voi ja sekoita kuorrute huolellisesti tasaiseksi. Kuorrute on helpompi levittää kun sen antaa ensin hieman jäähtyä.

Jos haluat kuorrutteesta hienon ja sileän, levitä kakulle ensin ohut kerros lemoncurdia (sitruunatahnaa, saatavilla keskikokoisistakin marketeista) tai hienoksi soseutettua aprikoosihilloa tai appelsiinimarmeladia.
Pohjustus antaa myös raikasta makua itse kakulle. Tämä vaihe ei ole välttämätön mutta parantaa lopputulosta.

Kaada kuorrutetta ensin koko päällisosaan ja tasoita. Anna lopun kuorrutteen valua hieman reunojen yli, tasoittele kuorrute lastalla koko kakun päälle. Kun olet kuorruttanut koko kakun voit poistaa suojana olleet leivinpaperipalat.



Anna kakun jäähtyä jääkaapissa tunnin-pari (valmista sillä välin lakkakastike). Vaahdota kerma ja mausta se teelusikallisella vaniljasokeria. Nostele kermasta kekoja kakun päälle ja paina ne lusikalla tasakokoisiksi. Lisää koristekukat- ja lehdet ja siivilöi kakun keskiosaan hieman kaakaojauhetta. Tarjoile lakkakastikkeen ja vahvan kahvin kanssa!

•kakusta voi myös tehdä Sacher-tyyppisen halkaisemalla ja laittamalla täytteeksi kerroksen aprikoosihilloa


Lakkakastike

200g lakkoja
½dl vettä
1rkl sitruunamehua
1dl sokeria

Lisää kattilaan vesi ja marjat, kiehauta. Lisää sokeri ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruunamehu ja soseuta seos sauvasekoittimella. Paseeraa seos eli kaada siivilään ja painele ja sekoita seosta lusikalla kunnes siivilään jäävät ainoastaan siemenet. Jäähdytä valmis kastike.

•voit tehdä kastikkeen melkein mistä tahansa marjoista, suklaakakun kanssa sopivat erityisen hyvin myös mansikka sekä vadelma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti