Ota yhteyttä!

Contact:
ruokakriitikko@gmail.com

lauantai 1. syyskuuta 2012

Rocky Road - suklaaherkkupalat

Tämäkin ohje on itselle ennestään tuttu ja kun ruokamessuilta tarttui mukaan macadamiapähkinöitä ja vaahtokarkkia niin pakkohan sitä oli herkkua valmistaa lauantain kunniaksi. Nimitys Rocky Road, suomeksi siis kivikkoinen tie, kuvastaa hyvin ulkonäöltään näitä pieniä makupaloja.

Rocky Road
n.25 palaa

400g maitosuklaata
2½dl pähkinöitä (pecan, macadamia, brasilian...)
2½dl vaahtokarkkeja
ripaus suolaa

Sulata maitosuklaa. Jos sulatat suklaan mikrossa niin varo ettei se pala, lämmitä 30s kerrallaan ja sekoittele välillä. Halkaise pähkinät kahtia, älä pilko pienemmäksi. Vaahtokarkit voi pilkkoa nopan kokoisiksi paloiksi. Sekoita vaahtokarkit, pähkinät ja suola suklaaseen, voit jättää koristeeksi kourallisen täytteistä. Tämä annos oli sopiva noin 17 x 27cm suorakaiteen muotoiselle vuoalle, voit käyttää mitä tahansa sopivan kokoista vuokaa tai levittää massan suoraan leivinpaperille noin 1½cm korkeaksi levyksi. Koristele halutessasi ja koveta levy viileässä, leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.


•joissain ohjeissa massaan on lisätty myös rusinoita ja riisimuroja, mikään ei estä kokeilemasta täytteeseen niitäkin
•tässä ohjeessa suklaata ei temperoida eli suklaa ei säily pitkään hyvänä huoneenlämmössä, palat tulee säilyttää viileässä
•lastenkutsuille voit leikata vielä pienempiä suupaloja ja käyttää koristeluun nonparelleja, strösseleitä, värisokeria tai valmiilta karkkirouheita kuten Mariannea tai Tuttifruttia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti